Your browser does not support SVG
cartea

Sarichioi
- Inima lipoveneasca a Dobrogei de Nord

Ideea acestei carti s-a nascut ca un gest de recunostinta pe care Alex Filip a vrut sa-l ofere comunitatii din Sarichioi. Este satul in care s-a nascut Alina, sotia lui. Este locul unde cei doi au decis sa se stabileasc si sa-si intemeieze o familie, implinita in aprilie 2019 prin aparitia lui Stefan.

Ca majoritatea zonelor rurale din tara, si Comuna Sarichioi suferea la capitolul identitate si promovare. Problema a fost insa rezolvata intr-o oarecare masura prin publicarea acestei carti si prin lansarea site-ului comunasarichioi.ro.

Aici traieste cea mai mare comunitate de rusi-lipoveni din Romania, un grup etnic atat de bogat in traditii, obiceiuri, gastronomie si cu o istorie extrem de interesanta. Sunt lucruri nu foarte cunoscute publicului larg, dar prezentate detaliat in aceasta carte.

Natura a fost generoasa si i-a oferit comunei accesul direct la cel mai mare lac din tara, Lacul Razim, privelistea asupra Insulei Popina si fabuloasa rezervatie de bujori din Padurea Enisala. In plus, pe teritoriul comunei se afla singura cetate medievala din Dobrogea, Cetatea Enisala.

Toate exemplele de atractii turistice mentionate in paragraful anterior fac din Sarichioi o zona cu un potential incredibil. Pe langa paginile dedicate comunitatii de rusi-lipoveni, si atractiile importante din Dobrogea de Nord au fost succint prezentate in cele 24 de articole organizate in 3 capitole principale:

  • CAP I – Istoric (9 articole)
  • CAP II – Legende, traditii si obiceiuri (8 articole)
  • CAP III – Contemporan (7 articole)

Textele scrise de autor sunt completate vizual de numeroase fotografii spectaculoase semnate de fotografi cunoscuti precum Dragos Asaftei sau Marian Sterea, apropiati ai Familiei Filip.

Cartea este un must have in biblioteca locuitorilor comunei Sarichioi, a rusilor-lipoveni de pretutindeni, a pasionatilor de calatorii care indragesc Delta Dunarii si Dobrogea de Nord si a tuturor romanilor dornici sa descopere un colt de tara nestiut, dar incredibil de autentic si pitoresc.

Pret promotional pana la epuizarea primului stoc: 130 99 lei
Locuitorii comunei si toti cei aflati in tranzit pot cumpara cartea si din minimarketul SERGIO situat in centrul satului Sarichioi.

VARIANTA DIGITALA - DISPONIBILA GRATUIT

Daca nu va doriti neaparat sa aveti cartea in format fizic in biblioteca personala, dar vreti totusi sa o rasfoiti, o puteti descarca gratuit in format electronic apasand click pe butonul de mai jos.
Translate »