Your browser does not support SVG

Sarichioi
- Inima lipovenească a Dobrogei de Nord

Ideea acestei carti s-a nascut, in primul rand, ca un gest de recunostinta pe care Alex Filip a vrut sa-l ofere comunitatii din Sarichioi, un sat in care si-a gasit jumatatea, pe Alina, in care cei doi au decis sa-si intemeieze o familie, implinita prin aparitia lui Stefan, si in care au construit aceasta frumoasa casa, devenita deja un reper de arhitectura traditionala.

Ca majoritatea zonelor rurale din tara (si nu doar), si Comuna Sarichioi sufera la capitolul identitate si promovare. Sarichioi este caminul celei mai mare comunitati de rusi-lipoveni din Romania, un grup etnic atat de bogat in traditii, obiceiuri, gastronomie si cu o istorie extrem de interesanta, insa lucruri prea putin cunoscute publicului larg. Prin intermediul acestei carti, Alex si-a propus sa raspunda la o serie de intrebari si sa arate tuturor cititorilor farmecul unui colt de tara cu adevarat special.

Natura a fost foarte generoasa si i-a oferit comunei accesul direct la cel mai mare lac din tara, Lacul Razim, privelistea asupra Insulei Popina si fabuloasa rezervatie de bujori din Padurea Enisala. In plus, pe teritoriul comunei se afla singura cetate medievala din Dobrogea, Cetatea Enisala, dar si un frumos muzeu al satului dobrogean.

Toate exemplele de atractii turistice mentionate in paragraful anterior fac din Sarichioi o zona cu un potential incredibil. Pe langa paginile dedicate rusilor-lipoveni, si atractiile importante din Dobrogea de Nord au fost succint prezentate in cele 24 de articole scrise de Alex Filip, articole organizate in 3 capitole principale:

  • CAP I – Istoric (9 articole)
  • CAP II – Legende, traditii si obiceiuri (8 articole)
  • CAP III – Contemporan (7 articole)

Textele scrise de autor sunt completate vizual de numeroase fotografii spectaculoase semnate de fotografi cunoscuti precum Dragos Asaftei sau Marian Sterea, apropiati ai Familiei Filip.

Cartea este un must have in biblioteca locuitorilor comunei Sarichioi, a rusilor-lipoveni de pretutindeni, a pasionatilor de calatorii care indragesc Delta Dunarii si Dobrogea de Nord si a tuturor romanilor dornici sa descopere un colt de tara nestiut, dar incredibil de autentic si pitoresc.

Pret promotional pana la epuizarea primului stoc: 130 99 lei

Locuitorii comunei si toti cei aflati in tranzit pot cumpara cartea si din minimarketul SERGIO situat in centrul satului Sarichioi.

Demo
Gratuit

In acest demo, puteti citi gratuit, in format PDF, 4 din cele 24 de articole scrise de Alex Filip + paginile introductive despre povestea sa.

Translate »